Začetek

Piškotki

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Več o tem

VABILO NA DAN MOBILNOSTI v torek, 18.09.2018 PDF Natisni E-pošta

Dan mobilnosti 2018Spoštovani člani in prijatelji društva Sonček,

v sklopu Evropskega tedna mobilnosti se bo tudi naše društvo udeležilo desetega Dneva mobilnosti invalidov, v organizaciji Sveta invalidov MOM z organizacijo »kolesarskega« ogleda dela mesta ob Dravi.

Na izletu lahko sodelujete vsi, ki se lahko peljete s kolesom, invalidskim vozičkom ali električnim vozičkom in seveda vsi tisti, ki se boste pridružili kot pohodniki. Načrtovana pot je dolga 4,5 km (po lastni presoji lahko vsak svojo pot skrajša, oz. predčasno konča). Začetek poti je v sredo, 18. septembra 2018 ob 10 uri, na parkirišču pred kopališčem Pristan.

Dan mobilnosti 2018

Potek poti: čez Koroško brv, po desnem bregu do dvoetažnega mosta in nazaj po levem bregu do Pristana, kjer bo predvidoma ob 12.30 uri zaključek.

Na poti se boste seznanili z zgodovino Koroške brvi, elektrarne Mariborski otok, starega Dravskega mosta, stavbe nove Medicinske fakultete, Titovega, železniškega in dvoetažnega mosta, Meljskega jeza, Vodnega stolpa, Lenta z Benetkami in Sodnim stolpom. Vsi prijavljeni udeleženci prejmete sendvič in vodo!


Prijave za Dan mobilnosti sprejemamo na Društvu Sonček za cerebralno paralizo na tel. št.: 02 25 22 528 in 070 474 247 (Biljana Kirič in Anja Rešeta) do 07.09.2018.


Vabimo vas, da se nam pridružite!

 

Dan mobilnosti 2018 - 2


Predsednica Društva:
Lidija Šestak Zorič