Začetek

Piškotki

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Več o tem

Dohodnina PDF Natisni E-pošta

Z dohodnino DONIRAJTE SONČKU - MARIBORSKEMU DRUŠTVU ZA CEREBRALNO PARALIZO

 

Vaša odmera dohodnine ostane nespremenjena, le del donacije namesto v državni proračun namenite Sončku - Mariborskemu društvu za cerebralno paralizo.

 

Spoštovani,

na podlagi tretjega odstavka 142. člena Zakona o dohodnini (Uradni list RS, št. 117/06) lahko vsak davčni zavezanec rezident do 0,5% dohodnine, odmerjene po tem zakonu od dohodkov, ki se vštevajo v letno davčno osnovo, nameni za financiranje splošno-koristnih namenov, torej tudi Sončku - Mariborskemu društvu za cerebralno paralizo. 

Vsem, ki ste del odmerjene dohodnine že namenili našemu društvu, se za izkazano zaupanje iskreno zahvaljujemo.

 

Vsi tisti, ki bi želeli tovrstni donatorji Sončka-MDCP še postati, lahko to storite kadarkoli med letom na dva načina: 
 
A)
1.) Kliknete tukaj na povezavo "ZAHTEVA ZA NAMENITEV DELA DOHODNICE ZA DONACIJE"
2.) Natisnete obrazec "ZAHTEVA ZA NAMENITEV DELA DOHODNINE ZA DONACIJE"
3.) V natisnjen obrazec "ZAHTEVA ZA NAMENITEV DELA DOHODNINE ZA DONACIJE" levo zgoraj vpišite svoje ime in priimek, podatke o stalnem bivališču, pošto stalnega bivališča, svojo davčno številko in pristojni davčni urad oz. izpostavo. Levo spodaj vpišite kraj in datum izpolnitve obrazca. Desno spodaj se ne pozabite tudi podpisati.
4.) Izpolnjen obrazec nato zložite, ga vložite v pisemsko ovojnico in ga najpozneje do 29.12. pošljete na "vaš" Davčni urad (izpostavo). 

 

B) 
Izpolnite spodnji obrazec
(vpišete svoje podatke):

 

Izpolnjen obrazec do konca leta pošljete na svoj Davčni urad.

Davčni organ upošteva veljavne zahteve, s katerimi razpolaga na dan 31. decembra vsakega leta, za katero se dohodnina odmerja. Zahteva velja do trenutka, ko davčni organ prejeme novo zahtevo ali preklic zahteve.

Obrazec lahko dobite tudi na sedežu društva, kjer vam ga bomo pomagali izpolniti in odposlati. Za dodatne informacije se lahko obrnete osebno na naše društvo, preko telefona na št. 02/ 25 22 528 ali preko e-pošte: drustvo@soncek-maribor.si. 

 

Za vašo donacijo se vam v naprej iskreno zahvaljujemo.