Začetek Programi društva

Piškotki

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Več o tem

Vabilo na PLES PDF Natisni E-pošta

MAVA8030Za člane Društva Sonček in zainteresirane

VABIMO VAS K SODELOVANJU: POSTANITE PLESALCI NA VOZIČKIH S HODEČIM SOPLESALCEM

Sonček – Mariborsko društvo za cerebralno paralizo Slovenije, ki praznuje štiri desetletja delovanja, vabi uporabnike in vse druge, ki ste na vozičkih, da postanete del plesne skupine »plesalci na vozičkih s hodečim soplesalcem«, ki bo v soboto, 11. junija 2022, ob 12. uri zaplesala na Glavnem trgu v Mariboru.

Za nastop se je treba naučiti plesa, ki koreografsko ni zahteven, saj ima veliko ponavljajočih se gibov, zato se ga je mogoče hitri naučiti. Sodelujoči lahko nastopate bodisi na navadnih bodisi na električnih vozičkih. Soplesalca si izbere vsak sam (na primer svojega osebnega asistenta, starša, prijatelja) oziroma mu pri tem pomagajo centri Sonček ali društva.

Ples je sestavil koreograf plesne skupine Sonček Andrej Novotny. Na posnetkih, ki smo vam jih poslali, je zaplesal z Laro, dolgoletno plesalko in članico plesne šole Zebra iz Ljubljane.

Prijave: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ali 070 989 736, Anja Rešeta ali Lidija Šestak Zorič. Po prijavi se bomo dogovorili za vse podrobnosti glede učenja plesa in nastopa.

Prilagamo tri videa za učenje plesa https://photos.app.goo.gl/Tjg2ym74vMF1Rwhd9; v prvem je prikazan ples na »štetje« za učenje korakov, v drugem je ples na glasbo, v tretjem pa je posnetek mariborske plesne skupine, iz katerega je razvidno prilagajanje koreografije gleda na zmožnosti posameznika. Videa sta objavljena tudi na spletni strani mariborskega društva: www.soncek-maribor.si.  Na Glavnem trgu bo ta dan za ples nameščena prav posebna podloga.  Poskrbljeno bo za malico in osvežitev. Prilagamo sliko Glavnega trga.

V veliko čast in zadovoljstvo nam bo, če boste sodelovali in pomagali s svojim nastopom obeležiti obletnico društva in obenem ozavestiti splošno javnost o ljudeh s cerebralno paralizo in sorodnimi invalidnostmi.

Ples4-5-2022

Lep pozdrav,

Predsednica, Lidija Šestak Zorič