Začetek Objave v medijih

Piškotki

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Več o tem

Društvo Sonček v medijih PDF Natisni E-pošta

indent1 MB INtervju: “Pomembno je biti v koraku s časom, se povezovati in posnemati pozitivno prakso evropskih mest” (maribor24.si, 10. 12. 2017) 

V naši rubriki MB INtervju tokrat gostimo Lidijo Šestak Zorič, predsednico Sončka – mariborskega društva za cerebralno paralizo.

indent1 Pet let trgovine za dober namen (Večer, 4. 12. 2017) 

Na Vetrinjski ulici v Mariboru je že pet let dobrodelna trgovina Sonček, v kateri osebe s cerebralno paralizo in sorodnimi invalidnostmi ob pomoči osebnih asistentov in prostovoljcev po simboličnih cenah prodajajo blago, ki so ga dobili v dar. Od rabljenih oblačil, opreme za dom, igrač, drobnih izdelkov, ki so jih izdelali v delovnem centru ...

indent1 Večer invalidov - Kultura in šport z roko v roki (Večer, 9. 11. 2017) pdf_button

Na že 8. kulturnem večeru invalidov so nastopajoči iz dvanajstih invalidskih društev pripravili lep večer. Plesalci plesne skupine Sonček so s plesom na vozičkih očarali občinstvo.

indent1 Kjer je svet narobe obrnjen (Večer, 16. 10. 2017) pdf_button

Razstava src je z našimi sončki gostovala v Beogradu in (vnovič) navdušila občinstvo. V današnjem nestrpnem svetu, kjer vlada stremenje k popolnosti, si družine z osebami s posebnimi potrebami zaslužijo posebno pohvalo in občudovanje, saj zahteva njihovo življenje ogromno prilagajanja in žrtvovanja.

indent1 Za Sonček zbrali 5000 evrov (Večer, 30. 11. 2016) pdf_button

Mladi rotarijci z dobrodelnima večerjo in licitacijo zbrali 5000 evrov in jih podarili Sončku, mariborskemu društvu za cerebralno paralizo. Člani Rotaract kluba Maribor so deveto leto zapored pripravili dobrodelni kulinarični večer z dražbo, z izkupičkom pa so tokrat pomagali Sončku, mariborskemu društvu za cerebralno paralizo, ki bo denar porabil za nakup didaktičnih pripomočkov za otroke v procesu rehabilitacije ter za nakup vozila za prevoz najtežje oviranih otrok in odraslih na vozičkih.

indent1 Želijo biti vključeni v mariborski vsakdan (Večer, 6. 10. 2016) pdf_button

Z dnem odprtih vrat in shodom v središču mesta so tudi v Mariboru včeraj člani Sončka, društva za cerebralno paralizo, obeležili svetovni dan cerebralne paralize in letos še posebej izpostavili pomen inkluzije, torej vključevanja otrok s posebnimi potrebami v redne izobraževalne programe - zavzeli so se torej za eno šolo za vse.

indent1 Ne pomagajte nam, če ne prosimo za to! (Zarja, 17. 5. 2016) pdf_button

Ste v zagati, kadar na prehodu za pešce naletite na invalida, ker ne veste, kako bi ravnali: naj ga ogovorite in mu ponudite pomoč ali pa boste tako preveč vsiljivi? Ali pa kar samoumevno, češ, invalid tako ali tako potrebuje pomoč, stopite k vozičku, navržete, »vam bom pomagal«, in ga, še preden uspe odgovoriti, že potiskate čez cesto?

indent1 Z dobrodelno trgovino do pomoči invalidom (maribor24.si)
Vabljeni k prebiranju članka (tokrat na spletnem portalu), hkrati pa vabljeni v našo Dobrodelno trgovino Sonček; vsak dan med 9. in 19. uro in ob sobotah med 9. in 13. uro.

indent1 Z leti je samo še težje (Zarja, 26. 1. 2016) pdf_button

Tu so. Med nami. Ljudje, ki so gibalno ali kako drugače ovirani. Samo s cerebralno paralizo naj bi se v Sloveniji rodili od dva do trije na tisoč rojenih otrok. Dokler so otroci in mladostniki, še nekako gre, ugotavljajo njihovi starši. Družba jim omogoča šolanje, tudi tako, da hodijo v običajne šole, in jim plačuje različne dodatne dejavnosti ter terapije, ki jim lajšajo bolečine, pomagajo pri razvoju ali pa vsaj vplivajo na to, da se stanje ne slabša. A brž ko odrastejo, se razumevanje in podpora skupnosti občutno spremenita.

indent1 Glavno je, da si živ (Večer, 24. 10. 2015) pdf_button

Nikoli si ne bi mislila, da bo tako težko napisati to reportažo. Ko sem se prejšnjo nedeljo ponoči vrnila s štiridnevnega obiska Bosne in Hercegovine (Zenica, Kakanj, Sarajevo), kjer je Društvo Forum građana Zenice gostilo mariborski Sonček in Zvezo Sonček (Zvezo društev za cerebralno paralizo Slovenije) in je Gledališka skupina mariborskega Sončka nastopila s predstavo Razstava src (v hrvaškem prevodu Luka Paljetka, narejenem prav za ta obisk - Izložba srca), sem najprej potrebovala dan ali dva, da sem pomirila, umestila in sestavila vse svoje občutke, doživetja, čustva.

indent1 Sonček z Razstavo src v Zenico (Večer, 21. 10. 2015) pdf_button

Pretekli petek je bil za Sonček - Mari-borsko društvo za cerebralno paralizo velik dan. S svojo predstavo Razstava src so namreč na povabilo gostova-li v Bosanskem narodnem gledališču Zenica.

indent1 Ena šola za vse (Večer, 27. 8. 2015) pdf_button

Članek o konceptu Ene šole za vse; kako je po svetu in kako naj bi bilo v Sloveniji ter kako ga lahko družba uspešno razvija. Vtisi in opažanja naše predsednice Lidije Šestak Zorič.

indent1 Optimizem, volja, radost do življenja (Večer, 6. 6. 2015) pdf_button

Več kot PETSTO SONČKOV se je zbralo v Elerjih nad Ankaranom

Sonček je minulo soboto zavzel center Elerji nad Ankaranom. Dobesedno. Dobro se niso počutili zgolj zaradi lepega, toplega  vremena, ampak predvsem zaradi vzdušja na srečanju, ki ga je ponovno, že 25. leto zapored, do potankosti izpeljala Zveza društev za cerebralno paralizo Slovenije Sonček. Okoli 500 se jih je zbralo tokrat, otrok in odraslih s cerebralno paralizo, njihove družine, prijatelji, terapevti, prostovoljci. Vsakoletno srečanje je pravzaprav kraj za druženje.

indent1 Pa kaj, če počasneje nareže papriko (Večer, 7. 2. 2015) pdf_button

Koliko NEŽNOSTI IN INTIME so deležni ljudje z oviranostjo

Spoznala sta se med pisanjem na spletni strani. Zdaj sta par tri leta. In verjetno bi bila še kakšno leto več, če ne bi Nina pozabila pogledati Domnovega pisma in je tako vse leto čakalo med "neprebrano pošto". Potem je srečno naključje hotelo, ugotavlja danes 27-letna Mariborčanka Nina Šoštarič, da je natančneje pregledala elektronsko pošto in našla Domnovo pismo.

indent1 "Brez plesa ne morem več. Tukaj je tako lepa energija." (Siol, 15. 1. 2015) pdf_button

Si ne predstavljate življenja brez plesa? Uporabniki programov mariborske zveze Sonček tudi ne. Vsak petek se zavrtijo v plesnih ritmih in komaj čakajo, kdaj bo spet zaigrala poskočna samba. Tečajniki plesnega tečaja mariborskega društva za cerebralno paralizo Sonček, ki je vključeno v Zvezo Sonček (Zveza Sonček poleg mariborskega povezuje še 16 regijskih društev za cerebralno paralizo), se že od jeseni vsak petek odpravijo v Osnovno šolo Gustava Šiliha, kjer poteka plesni tečaj. 

indent1 Donacija, ki nič ne stane (Večer, 17. 12. 2014) pdf_button

Do konca leta lahko 0,5 odstotka dohodnine namenimo nevladnim organizacijam. Društvo Sonček, mariborsko društvo za cerebralno paralizo, letos označuje že 32 let delovanja. V tem času si vseskozi prizadeva za boljšo socialno vključevanje ljudi s cerebralno paralizo in sorodnimi invalidnostmi.

indent1 Ob rojstvu je slabo kazalo (Večer, 4. 10. 2014) pdf_button 8,3 MB

Še vedno velja, da se v Sloveniji s CEREBRALNO PARALIZO rodijo dva, trije otroci na tisoč rojenih.

indent1 Lažje premagovanje stopnic (Večer, 18. 9. 2014) pdf_button

Invalidi so se seznanili z vzpenjalnikom, ki bi marsikomu na invalidskem vozičku olajšal vzpenjanje in spuščanje po stopnicah.

indent1 Sončkova Sonja in 6Pack Čukur (Večer, 12. 7. 2014) pdf_button 1,5 MB

Pred Pavilijonom Veverička so se otroci so se otroci s svojimi spremljevalci pomenkovali in čakali, da skupaj odidejo v bližnjo jedilnico. Dvajset otrok iz Maribora od 7. do 18. leta starosti skupaj s strokovnim osebjem, 25 jih je, je te dni na enotedenski zdravstveno-terapevtski koloniji na Debel rtiču.

indent1 Zgradil bi hišo iz lepih besed (Večer, 14. 6. 2014) pdf_button 3,5 MB

Bralni popoldan v Sončkovi trgovini. Posedli so se v krogu: Sašo in njegova mama, Mateja, Nives, Ivana, Tadej, Domen, Lidija. Čisto na koncu Sončkove dobrodelne trgovine v Vetrinjski v Mariboru. Ki jo je pred približno dvema letoma odprlo mariborsko društvo za cerebralno paralizo. Že tretjič so bili letos skupaj na bralnem popoldnevu v Sončkovi trgovini, ki ga prireja društvo.

indent1 Osebna asistenca je moja svoboda (Večer - Sobotna priloga, 15. 3. 2014) pdf_button 9 MB

"Dvaindvajset let sem delala, potem pa sem čez noč postala nepokretna. Štiri leta sem bila zaprta v svojem stanovanju, ker je v tretjem nadstropju brez dvigala. Tako kljub vozičku nisem mogla nikamor. Zdaj pa lahko s pomočjo Sončkovega osebnega asistenta odidem med ljudi, kadarkoli si to zaželim. Zato pravim: osebna asistenca je moja svoboda. Ki pa si jo moram plačevati," pravi Štefka Vegan.

indent1 "Streha pušča, omet odpada, mi pa pridno delamo!" (7DNI - sreda, 16. oktober 2013) pdf_button 

V mariborski enoti Varstveno-delovnega centra Sonček je 40 odraslih s cerebralno paralizo in drugimi invalidnostmi, zanje na odprtem trgu delovne sile žal ni dela. "Zapolnili smo vsa koncesijska mesta, čakalna lista za vključitev v center pa se iz meseca v mesec daljša, stiska staršev je vse večja," povesta Lidija Šestak Zorič in Zlatka Ornik.

indent1 Dobrodelnost, podčrtana z ekološko in etično noto (Energija doma, 27. september 2013) pdf_button 

Kam z rabljenimi oblačili, igračami, s katerimi se nihče več ne igra, pa s knjigami in raznimi dodatki za dom, ki na domačih policah in v omarah ne najdejo več prostora? V mariborskem društvu za cerebralno paralizo Sonček ponujajo odličen odgovor: vse, česar ne potrebujete več, pa še zdaleč ni za v smeti, pripeljite k njim. Z odprtimi rokami bodo sprejeli vse, kar jim boste pripeljali in je, seveda, ohranjeno, nato pa bodo darovano robo z ljubeznijo razvrstili po svoji dobrodelni trgovini Sonček v središču štajerske prestolnice.

indent1 Dobrodelna trgovina po angleškem zgledu (Finance, 17. julij 2013) pdf_button 

Pri nas so dobrodelne trgovine novost, v Angliji pa delujejo že od leta 1947. Mariborski Sonček, društvo za ljudi s cerebralno paralizo, nabira prve pozitivne izkušnje z drobrodelno trgovino, ki so jo pred dobrega pol leta po angleškem modelu odprli tudi v Mariboru. V Veliki Britaniji je okoli 10.200 dobrodelnih trgovin, pri nas pa Sončkova orje ledino.

indent1 Peljal bi se naprej (Večer - Sobotna priloga, 18. 5. 2013) pdf_button 10 MB

STO DESET ČLANOV SONČKA, mariborskega društva za cerebralno paralizo, je šlo na izlet v Zagreb. Nekateri so se z vlakom peljali prvič. Kakšne pol ure pred sedmo zjutraj so bili že skoraj vsi zbrani na prvem peronu mariborske železniške postaje. Sto deset jih je potovalo iz Maribora v Zagreb. Otroci, mladostniki, odrasli s cerebralno paralizo in sorodnimi invalidnostmi, njihovi starši, svojci, strokovnjaki in prijatelji. Člani Sončka, mariborskega društva za cerebralno paralizo.

indent1 Gledališka kritika - Razstava src, pristna in profesionalna (Večer, 9. 4. 2013) pdf_button

Gledališka predstava v produkciji Sončka, Mariborskega društva za cerebralno paralizo. V zadnjem času je postalo vključevanje hendikepiranih v gledališke projekte skoraj trend. Bolj ali manj vešči režiserji operirajo v predstavah v celoti ali delno z igralci, ki so "drugačni, "prikrajšani" ...

indent1 Razstava src v Nedeljskem dnevniku (Nedeljski, 3. 4. 2013) pdf_button

"Tak sem in tak bom ostal, vendar žalovali ne bomo!" Eksplozija čustev ob koncu Razstave src - Gedalci morda mislijo, da je to neke vrste terapija za invalide, ugotovijo pa, da so sami na terapiji - Z očmi invalidnega človeka je svet videti drugače, srce pa še vedno bije in čuti enako.

indent1 Zmaga nad predsodki in samim seboj (Nedeljski, 27. 2. 2013) pdf_button

Otroci s posebnimi potrebami, tudi tisti na vozičku, se lahko z nekaj pomoči celo vzpenjajo po plezalni steni ali smučajo - Mladi študentje so se vživeli v vlogo spremljevalcev na počitnicah - Na sorodnike v tistem tednu, pa brez zamere, kar pozabijo - Vsak otrok za razvoj potrebuje čim več različnih izkušenj - Če smo do otroka pretirano zaščitniški in želimo kaj opraviti namesto njega, še sam verjame, da ni sposoben, in obupa.

indent1 Sončkov okrogli jubilej (Lady, februar 2013) pdf_button

Sonček - Zveza društev za cerebralno paralizo Slovenije v centru kulture Španski borci praznovala 30. obletnico delovanja. Na osrednji prireditvi, katere častni pokrovitelj je bil predsednik Republike Borut Pahor, so uporabniki Centra Sonček Maribor zaigrali v predstavi Roka Vilčnika Razstava src. Ob jubileju pa seveda ni šlo brez govorov: zbrane sta nagovorila predsednik Sončka Iztok Suhadolnik in predsednik Slovenije Borut Pahor. Podelili pa so tudi zlate znake in priznanja Zveze Sonček.

indent1 Dobrodelna dražba za društvo Sonček (Večer, 19. 12. 2012) pdf_button

Vesna, klub za enake možnosti, je mariborskemu Sončku, društvu za cerebralno paralizo, podarila umetniško sliko avtorja Vinka Prislana, ki jo bodo ponudili na dražbi z izklicno ceno 150 evrov. Slika bo na ogled v novi dobrodelni trgovini društva Sonček v Vetrinjski ulici 11, predvidoma do konca meseca decembra. Na dražbi lahko sodeluje vsak, ki bi rad pomagal društvu, ceno pa bo mogoče višati za 20 evrov.

indent1 Po darila tudi k Sončku (Večer, 4. 12. 2012) pdf_button

Društvo Sonček je v Vetrinjski ulici odprlo svojo prvo dobrodelno trgovino, katere glavni namen je vključevanje v okolje in socializacija ljudi s cerebralno paralizo ter sorodnimi invalidnostmi. Ob včerajšnjem mednarodnem dnevu invalidov je Sonček - Mariborsko društvo za cerebralno paralizo v centru mesta, v Vetrinjski 11, odprlo prvo dobrodelno trgovino, kjer bodo prodajali izdelke varstveno-delovnih centrov Zveze Sonček in nekaterih drugih invalidskih organizacij, v trgovini pa bodo po nizkih cenah na voljo tudi podarjene stvari, kot so oblačila, otroške stvari, različni modni dodatki, knjige, igrače in izdelki za dom ...

indent1 Nekoč šola kot mavrica (Večer, 6. 11. 2012) pdf_button

Z Lidijo Šestak Zorič, predsednico mariborskega društva za cerebralno paralizo Sonček. Že pet let je predsednica tridesetletnega mariborskega društva za cerebralno paralizo Sonček - prostovoljno. Mandat so ji letos obnovili za prihodnja štiri leta. Lidija Šestak Zorič je bila od nekdaj socialno, nevladno aktivna, zmeraj, pravi, jo je zanimala neaktivnost družbe, želela jo je popraviti, zato je sodelovala v mladinskih nevladnih organizacijah.

indent1 Kdo je čuden in kdo ni (Večer, 8. 9. 2012) pdf_button

Razstava src društva za cerebralno paralizo Sonček izprašuje meje normalnosti

indent1 V lutkovno na vaje (Večer, 8. 9. 2012) pdf_button

Zlatka Ornik, vodja Enote VDC Zveze Sonček Maribor - Dnevnik, OD PETKA DO PETKA. "... Noč mi ne prinese takojšnjega in mirnega spanca, čutim težo in stres prihajajočega tedna. Še samo osem dni je do premiere naše nove gledališke predstave Razstava src v Lutkovnem gledališču Maribor, s katero se bo Sonček predstavil na EPK ..."

indent1 Odslej vsi enaki? (Večer, 5. 9. 2012) pdf_button

Pred premiero posebej za invalide zasnovane gledališke predstave Razstava src. Mariborsko društvo za cerebralno paralizo Sonček je včeraj, na prvi svetovni dan cerebralne paralize, v sklopu EPK projekta Priložnost za vse predstavilo posebej zanje zasnovano gledališko predstavo Razstava src režiserja in dramatika Roka Vilčnika, ki bo premierno uprizorjena to soboto zvečer v Lutkovnem gledališču Maribor.

indent1 Želimo, da se družba na takšne otroke navadi (Večer, 28. 5. 2012) pdf_button

"Na čudovit način smo obeležili 30 let delovanja, saj se nas je zbralo preko 800. Tako članov društev, staršev, otrok, prijateljev, svojcev iz cele Slovenije," je povedala predsednica mariboskega društva Sonček Lidija Šestak Zorič.

indent1 Zaključena še ena akcija Sonček naj sije za vse enako (Večer, 11. 6. 2011) pdf_button

Akcija Sonček naj sije za vse enako, ki jo organizirata Radio City in turistična agencija Sonček, že štirinajst let uspešno živi. Od drugih podobnih jo loči način, na katerega se zbirajo sredstva.

indent1 "Mogoče ima airbage" - Varaždin: Sončkova zgodba o uspehu (Večer, 25. 5. 2011)

Da potovanje ni le potovanje, temveč je lahko dovršeni multitasking, ki ga zaradi svojih zahtevnih okoliščin vendarle spremljajo zadovoljni nasmehi do ušes, je dokazalo mariborsko društvo za cerebralno paralizo Sonček.

indent1 Varaždin (Večer, 24. 5. 2011)

Zveza društev za cerebralno paralizo Sonček se je v soboto z dvema avtobusoma članov, svojcev in sodelavcev podala v po mnenju mnogih najlepše kontinentalno hrvaško mesto - Varaždin.

indent1 Hipoterapija: kot puzzle (Večer, 28. 4. 2011) pdf_button

"Prav konji so me naučili ogromno: predvsem čutenja, poslušanja, tišine in razumevanja tujega počutja brez besed,"niza kranjska hipoterapevtka Monika Zadnikar, ki je gostovala na Sončkovem dnevu odprtih vrat ...

indent1 Rotaract Club Maribor zbral 7700 evrov (Bonbon, 29. 3. 2011) pdf_button

Rotaract Club Maribor, ki deluje že enajsto leto, je v veliki dvorani Narodnega doma v Mariboru organiziral Dobrodelni dvoboj Valič vs. Bračič.

indent1 Večer invalidov za zgled drugim (Večer, 15. 9. 2010) pdf_button

Na prvem kulturnem večeru invalidov v tako polni Kazinski dvorani SNG Maribor, da so obiskovalci zasedli še lože, so se včeraj predstavila invalidska medobčinska društva (MD) iz Maribora.

indent1 Slavnostni Sonček (Lisa, 10. 6. 2010) pdf_button

Zveza Sonček in Sonček, mariborsko društvo za cerebralno paralizo, sta v soboto, 29. maja 2010, v Centru Sonček Vrtiče pri Zgornji Kungoti organizirala srečanje vseh članov društev Zveze Sonček ...

indent1 Zveza Sonček poskrbela za nepozabno druženje (Obrazi, 10. 6. 2010) pdf_button

Zveza Sonček in Sonček, Mariborsko društvo za cerebralno paralizo, sta pred kratkim v Centru Sonček Vrtiče, Zgornja Kungota pri Mariboru, organizirala srečanje vseh članov društev Zveze Sonček ...

indent1 Zveza Sonček je praznovala v Zgornji Kungoti (Lady, 9. 6. 2010) pdf_button

Zveza Sonček in Sonček, Mariborsko društvo za cerebralno paralizo, sta pred kratkim v Centru Sonček Vrtiče, Zgornja Kungota pri Mariboru, organizirala srečanje vseh članov društev Zveze Sonček. Srečanja se je udeležilo več kot 800 …

indent1 Sonček naj sije za vse enako (Mariborski utrip, 4. 6. 2010) pdf_button

Radio City in turistična agencija Sonček sta tudi letos pripravila humanitarno akcijo zbiranja denarja za Mariborsko društvo za cerebralno paralizo Sonček ...

indent1 Sonček za Sončke (Slovenske novice, 4. 6. 2010) pdf_button

Sobotno popoldne je bilo prav posebno za člane Zveze Sonček ...

indent1 Življenje je težko, a živeti je lepo (Večer, 31. 5. 2010) pdf_button

Člani društev Zveze Sonček, ki imajo cerebralno paralizo, marsikoga spomnijo, da so majhne stvari tiste, ki v življenju nekaj pomenijo ...

indent1 Donacija tudi za Mariborsko društvo Sonček (Večer, 1. 3. 2010) pdf_button

Ob podelitvi štipendije je Humanitarni soroptimist klub Maribor doniral sredstva tudi Mariborskemu društvu za cerebralno paralizo Sonček. Namenili so mu 700 evrov, ki so jih zbrali na novoletni stojnici.

indent1 Toplina, kamor seže pogled - Društvo Sonček gosti partnersko društvo iz Hrvaške (Večer, 6. 11. 2009) pdf_button

"V Sloveniji mi je zelo všeč in vesel sem, de sem lahko prišel. Spoznal sem mnogo čudovitih ljudi, še posebej pa mi je pri srcu Janko, ker se veliko šali," se veseli desetletni Tin iz Zagreba. Je eden od 15 obiskovalcev iz sosednje Hrvaške, ki so ta teden na petdnevnem obisku pri društvu za celebralno paralizo Sonček v Mariboru v okviru evropskega projekta Evropa za državljane.

indent1 13 let humanitarne akcije Radia City (Mariborski utrip, 12. 6. 2009) pdf_button

Radio City in Turistična agencija Sonček sta tudi letos, recesiji navkljub, ohranila tradicijo zbiranja denarja ...

indent1 Sonček v parlamentu (Jana, maj 2009) pdf_button

Člani mariborskega društva za cerebralno paralizo Sonček so med izletom v prestolnico obiskali državni zbor. V avli jih je sprejela mag. Majda Potrata ...

indent1 Mariborsko društvo Sonček obiskalo državni zbor (Obrazi, maj 2009) pdf_button

Pred kratkim so člani mariborskega društva za cerebralno paralizo SONČEK na izletu v prestolnico obiskali tudi Državni zbor Republike Slovenije ...

indent1 Društvo Sonček v državnem zboru - Upajo, da bo mogoče težave odpraviti (Lea, maj 2009) pdf_button

Mariborsko društvo za cerebralno paralizo deluje že 26 let. Snuje in uresničuje programe celovite skrbi za osebe s posledicami cerebralne paralize - od predšolskega obdobja do vseh oblik izobraževanja, zaposlovanja in samostojnega življenja ...

indent1 Mariborski Sonček v državnem zboru (Večer, 12. 5. 2009) pdf_button

Člane mariborskega društva za cerebralno paralizo Sonček je minulo soboto v državnem zboru sprejela mariborska poslanka Majda Potrat, sicer članica odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide ...

indent1 Samsara darovala v dobrodelne namene (Večer, 29. 1. 2009) pdf_button

Direktor Samsare Bojan Belna mlajši je včeraj predsednica društva za cerebralno paralizo Sonček predal ček v vrednosti 1000 evrov, ki so jih s pomočjo sponzorjev in s prostovoljnimi donacijami zbrali v okviru humanitarnega tedna med 12. in 18. januarjem. "Samsara že tradicionalno večkrat letno organizira projekte v dobrodelne namene. Letos smo se denar, ki smo ga zbrali s pomočjo Holdinga slovenskih elektrarn, odločili darovati društvu Sonček," nam je povedal Belna ...

indent1 Društvo Sonček med nagrajenci "naj dobrodelnost" (Večer, 21. 1. 2009) pdf_button

V organizaciji revije Mariborčan so drevi v mariborskem gledališču podelili tradicionalne nagrade osebnostim, ki so v različnih kategorijah najbolj zaznamovale štajersko prestolnico v preteklem letu. Nagrajence je tudi letos izbiralo 40 mariborskih novinarjev različnih medijskih hiš in 400 predstavnikov mariborskih gospodinjstev ...

indent1 Intervju - Lidija Šestak Zorič: Sonce mora sijati za vse! (Mariborčan, september 2008) pdf_button

Junija letos je krmilo mariborskega društva za cerebralno paralizo Sonček prevzela Lidija Šestak Zorič. Društvo je bilo ustanovljeno leta 1982 na pobudo dr. Erike Dovnik in je eno od ustanoviteljev Zveze Sonček, ki je v petindvajsetih letih delovanja postala ena najbolj prepoznavnih, najbolj aktivnih in najbolje organiziranih invalidskih organizacij pri nas ...

indent1 Da bi tudi v Londonu sijalo Sončkovo srce (Večer, 12. 7. 2005) pdf_button
Stoji! Sončna kmetija spet stoji! Le sonce je včeraj pobrisalo proč in oblaki so se na široko odprli takrat, ko bi bili morali na lepem, prostornem dvorišču zaploskati novemu rekreacijskemu centru Sonček Vrtiče.

indent1 "Doma je vladala dobrota in prišel je čas, da jo povrnem" (Večer, 26. 5. 2004) pdf_button
Dan se je začel dobro, ampak najbrž bo spet prekratek, pravi Miloška Nott, bržkone edina Slovenka s plemiškim nazivom lady. V vrtičah pri Kungoti, kjer nastaja Sončna vas Zveze Sonček, se je prepričala, da je denar, ki ga je njen sklad ...

indent1 "Sončna kmetija je kot moja - nekdanja" (Večer, 19. 5. 2004) pdf_button
"Čudovito je biti spet doma," je Miloška Nott, prominentna humanitarna delavka, soproga bivšega britanskega obrambnega ministra, po rodu Štajerka, zapisala v spominsko knjigo občine Kungota. Včeraj se je vrnila v London, v Sončni vasi, na kmetiji v Spodnjih Vrtičah, pa njenega, zdaj že drugega obiska ne bodo pozabili.

indent1 Sonček prejel skoraj 1,2 milijona tolarjev (Večer, 19. 5. 2004) pdf_button
Na včerajšnji slavnostni predaji čeka v Kazinski dvorani SNG Maribor je mag. France Prosnik, predsednik Sončka - Zveze društev za cerebralno paralizo Slovenije, povedal, da bobo prejeta sredstva porabili za terapevtske počitnice, del pa za obnovo kmetije Sončna vas pri Kungoti. Na slovesnosti so člani mariborskega Sončka pripravili tudi krajši kulturni program.