Začetek Zveza Sonček

Piškotki

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Več o tem

Zveza Sonček PDF Natisni E-pošta

Zveze Sonček, Rožanska ulica 2, 1000 Ljubljana
Lokacija Uprave Zveze Sonček: Kamniška ulica 25, 1000 Ljubljana
e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.
spletni naslov: www.soncek.org
tel.: 01 53 40 667, 01 23 11 058, faks: 01 56 86 075

 SONČEK - Zveza društev za cerebralno paralizo Slovenije je neprofitna, nevladna in nepolitična - nacionalna invalidska organizacija. Ustanovljena je bila leta 1983.

 

Vanjo se združuje petnajst regijskih društev za cerebralno paralizo (med njimi tudi Sonček - Mariborsko društvo za cerebralno paralizo), Društvo za pomoč prezgodaj rojenim otrokom ter Športno društvo cerebralne paralize »Žarek«. Združujejo se zato, da lažje uresničujejo skupne interese in zakonsko zagotovljene pravice, usklajujejo mnenja in stališča, ter zaradi medsebojne pomoči pri izobraževanju, informiranju in organiziranju storitev.

V društva se združuje več kot 4.000 oseb s cerebralno paralizo in drugimi invalidnostmi, njihovih svojcev ter strokovnih delavcev.

Zveza Sonček kot nacionalna reprezentativna invalidska organizacija zastopa poenotena stališča društev, se dogovarja o skupnih nalogah z ostalimi invalidskimi organizacijami v Sloveniji in z drugimi nacionalnimi invalidskimi organizacijami v svetu. Neposredno se vključuje v Mednarodno združenje za osebe s cerebralno paralizo ICPS - The International Cerebral Palsy Society in Evropsko združenje ponudnikov storitev za osebe z invalidnostjo EASPD (European Association of Service providers for Persons with Disabilities).

Zveza Sonček je pridobila status organizacije, ki deluje v javnem interesu na področju sociale, zdravstva in s programi za osebe s cerebralno paralizo in drugimi invalidnostmi.


Zveza Sonček se zavzema za takšne pogoje življenja, ki bodo zagotavljali enake možnosti vsem prebivalcev Slovenije, ne glede na njihove telesne in intelektualne sposobnosti, za življenje po lastni predstavi in v sožitju z vsemi drugimi prebivalci.